Кошик
3790 відгуків
пр. Яворницького 76А, Дніпро, Україна
+380 (93) 093-64-62
+380 (67) 561-29-26
Маркет Плюс
Кошик

Особливості при виборі ручок посуду

Особливості при виборі ручок посуду

При виборі посуду потрібно звертати увагу на ручки.Зручна і міцна ручка дозволить Вам готувати з комфортом, а незручна й квола завдасть багато незручностей. У своїй статті ми розповімо про матеріали і способи кріплення.

У моді більше металеві ручки.Використання сучасних матеріалів дозволило виробникам досягти стійкості ручок до нагрівання, прихватки вже не потрібні. Металеві ручки посуду припускають можливість використання в духовці, деякі виробники для посуду з металевими ручками обережно пишуть в інструкції: «не рекомендується застосовувати в духовій шафі». Слід звертати на це увагу.

Бакелітові ручки

Поширені ручки з бакеліту (термостійкої пластмаси). Їх плюси в тому, що вони не нагріваються, не ковзають, забезпечуючи зручний хват. Незважаючи на термостійкість, обмеження по температурі в бакелітових ручок є - вони витримують нагрівання до 150°С (до 260°С в окремих виробників). У зв'язку з цим є обмеження на використання такого посуду в духовці. При виборі і використанні посуду потрібно ознайомитися з рекомендаціями виробника на цей рахунок. Дорогий посуд преміальних брендів як правило, можна використовувати в духовці до 180°С або навіть до 200°С, але ми рекомендуємо не зловживати цим дозволом, так як регулярний сильний нагрів бакеліту може дещо скоротити термін його служби. Якщо точної інформації від виробника немає, то варто орієнтуватися на значення (150°С), не використовувати такий посуд в духовці і на конфорці стежити, щоб бакелітові ручки не опинилися над зоною нагріву. Ручки не згорять, але в повітрі з'явиться неприємний запах горілої пластмаси, а поверхня ручок стане шорсткою і неприємною на дотик. При дуже сильному нагріванні ручки можуть втратити форму. Пам'ятайте, що бакеліт сильно підвищує стійкість ручок, але це все-таки пластик

Ручки і вставки з силікону

Не так давно в облицюванні ручок, з'явився - жаростійкий силікон. Ручки з силіконовою облицюванням приємні на дотик, не ковзає в руці і практично не нагріваються. Виробники,кажуть що такі ручки можуть витримувати нагрівання до 230°С. Існує маса силіконових форм для випічки, посуд з силіконовими ручками швидше всього можна використовувати в духовці до 180-200°С, але краще уточнити це при покупці. Ручки можуть бути цілком обтягнуті силіконом, або мати силіконову вставку.

Знімні ручки .

Популярним є знімні ручки . Це дозволяє економити місце при зберіганні посуду, і використовувати її в духовці. Багато варіантів кріплення знімних ручок кожен виробник прагне розробити свій спосіб. При виборі посуду зі знімними ручками треба звертати увагу на зручність і надійність кріплення ручок. Треба також враховувати, що деякі види кріплення (особливо у дешевої посуду) можуть засмічуватися по мірі використання, внаслідок чого, ручка може перестати зніматися.

Хочеться відзначити, що при виборі посуду велику роль відіграє, які у неї ручки, які обрані кришки. У цих питаннях, як і завжди, вибір краще зупинити на відомому бренді т. к. Kauff,Lessner,Berghoff,Vincent і. т. д.який продуманим дизайном і використанням сучасних матеріалів і технологій у виробництві, дозволить вам приготувати смачну і корисну для здоров'я їжу, і отримати справжнє задоволення від самого процесу.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner