Кошик
3769 відгуків
пр. Яворницького 76А, Дніпро, Україна
+380 (93) 093-64-62
+380 (67) 561-29-26
Маркет Плюс
Кошик

Достоїнства і недоліки каструль з нержавіючої сталі

Достоїнства і недоліки каструль з нержавіючої сталі

Посуд з нержавіючої сталі користується величезною популярністю. Зручна, довговічна, красива, проста в експлуатації – вона заслужила любов господинь. А чи є недоліки у каструль з нержавіючої сталі і як їх правильно вибрати?

Красиві, каструлі з нержавіючої сталі отримали величезне визнання лише в кінці XX століття, коли технології їх виготовлення досягли такого рівня, що практично за всіма показниками задовольнили і професіоналів і простих домогосподарок.

Переваги посуду з нержавіючої сталі

Каструлі з нержавіючої сталі міцні і довговічні. Вони не деформуються, не дряпаються, на відміну від каструль з емалі, у них немає покриття, яке може відколотися або прогоріти. Посуд з нержавіючої сталі служить набагато довше, витримуючи несприятливі умови експлуатації.

Кришки у таких каструль зазвичай прозорі, з термостійкого скла, це дозволяє спостерігати за процесом приготування їжі, так само як і жароміцних посуд для духовки.

У сучасних дно каструль важке, багатошарове. Воно може складатися з 3, 5, 7 шарів, в залежності від виробника і рівня якості. Наприклад, 2 шару нержавійки і між ними товстий шар алюмінію, що акумулює тепло. Ця багатошарова конструкція захищає їжу від пригорання і зберігає високу температуру деякий час після зняття каструлі з конфорки.

Завдяки бездоганній поліровці, на гладкій поверхні каструль не скупчуються мікроби, тому вона може вважатися екологічно чистою. Матеріал не вступає в хімічні реакції з продуктами, готування в такому посуді безпечна для здоров'я.

Доглядати за каструлями з нержавіючої сталі дуже просто. Зазвичай їх просто миють м'якою губкою в теплій воді.

Недоліки каструль з нержавіючої сталі

Через толстого, багатошарового дна каструля розігрівається повільніше.

Різкі перепади температур можуть пошкодити посуд, не можна ставити каструлю холодну на розігріту плиту і не рекомендують в гарячий посуд наливати холодну воду.

З-за перегріву на вогні без рідини на стінках каструлі можуть з'явитися важкі жовті плями.

Вартість високоякісного посуду з нержавіючої сталі досить висока.

Як вибрати посуд з нержавіючої сталі

Купувати посуд у спеціалізованих магазинах, а не в переході або на вуличному ринку. Це дозволить в деякій мірі уникнути підробки.

По-друге, якісна каструля з нержавіючої сталі не може коштувати дешево.

Стоимость материалов и сложная технология изготовления формирует ее цену на довольно высоком уровне.

Чтобы правильно выбрать посуду, желательно при покупке обратить внимание на некоторые её параметры и свойства: толщина стенок кастрюль из нержавейки должна составлять не менее 0,5мм, толщина слоя дна — не менее 3мм.

Прежде чем купить посуду, надо  осмотреть её шлифовку – она должна быть  безупречной. Не допускается никаких царапин, вмятин, шероховатостей на ее поверхности.

Обов'язково слід переконатися , що кришка ідеально щільно прилягає до каструлі. Солідні фірми-виробники посуду з нержавіючої сталі не допускають у своїх виробів бовтаються або деформованих кришок.

При постійному використанні протягом тривалого часу краще не брати каструлі з термодатчиками, таймерами, декоративними вставками і т. п. елементами, — вони не витримують інтенсивної експлуатації.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner